بی سی سی bcc شایعترین سرطان پوستی

بی سی سی bcc شایعترین سرطان پوستی

بی سی سی bcc شایعترین سرطان پوستی

سرطان سلول های پایه یا بی سی سی bcc نوعی سرطان پوست است که عموما به علت قرار گرفتن در برابر نور خورشید در قسمتی که تحت تابش بوده شکل می گیرد. این بیماری عمده ترین نوع سرطان پوست در انسان به شمار می رود. یکی از علل اصلی بروز این سرطان کار کردن زیر نور آفتاب به مدت طولانی است. بی سی سی بیشتر در افراد بالای چهل سال شایع است. عامل دیگری که می تواند منجر به سرطان سلول های پایه شود نوعی میکروب به نام آنسیک است که در آب بعضی از مناطق وجود دارد.

علائم بی سی سی

علائم اولیه این بیماری ممکن است با بروز دانه ها و برجستگی هایی در سطح پوست در معرض نور خورشید همراه باشد.ممکن است این برجستگی ها بعد از مدتی تبدیل به زخم شوند. همچنین امکان دارد مانند دانه های مروارید دیده شوند و بیشتر روی مناطقی  که در معرض مستقیم تابش خورشید هستند ظاهر می شوند مانند : صورت ، اندام های فوقانی و گوش ها.

بی سی سی bcc شایعترین سرطان پوستی
درمان بی سی سی

در اولین اقدام جهت تشخیص ممکن است متخصص پوست دستور نوعی نمونه برداری از پوست را بدهد تا برای تشخیص سرطان سلول پایه مطمئن شود . اگر ضایعه خیلی کوچک باشد پزشک می تواند با تراش دادن یا منجمد کردن ضایعه را رفع کند . اگر جراحت بزرگتر باشد ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. ممکن است نیاز به روش های دیگری مانند پرتو درمانی نیز باشد . شانس بهبودی در درمان این بیماری بالاتر از ۹۰ درصد است . پس از درمان فرد، ممکن است بیماری دوباره عود کند و در سایر قسمت های بدن نیز بروز پیدا کند. به همین دلیل بعد از درمان نیز باید از حضور مستقیم در برابر نور آفتاب به مدت طولانی خودداری کنید و پوستتان مرتب توسط پزشک چک شود. که معمولا پزشکان به صورت دوره ای بیمارانی را که تحت درمان قرار گرفته اند را  بررسی می کنند.

پیشگیری از بی سی سی

جهت پیش گیری از ابتلا به بیماری بی سی سی یا کارسینوم سلول بازال می توان موارد زیر را رعایت کرد :
۱-  از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید تا حد ممکن خودداری کنید
۲-  در صورتی که مجبور به حضور در برابر نور آفتاب هستیم از محافظت کننده برای پوست استفاده کنید
۳-  همچنین می توان از انواع کلاه های لبه دار و همچنین لباس هایی که تمام سطح بدن را بپوشانند استفاده کرد
۴-  در صورت دیدن هر نوع تغییر مشکوک در پوست و تغییر رنگ به پزشک مراجعه کنید

با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو و زیبایی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *