ویتیلیگو

ویتیلیگو

 ویتیلیگو

در این بیماری لکه های سفید به دلیل از دست رفتن رنگ دانه های پوست ایجاد می شود ملانوسیتها (که وظیفه تولید رنگدانه های پوست را دارند) و غشاهای مخاطی و شبكیه تخریب می شوند و باعث می شود لک های سفید رنگ بر روی پوست دیده شود به این بیماری پیسی و یا برص نیز گفته می شود .این بیماری اختلال پیگمانتاسیون به صورت اکتسابی است .شیوع آن از حدود 1% در برخی جوامع تا حدود 8%متغیر است.سن ابتلا در اغلب افراد،بین 20-30 سالگی می باشد . در 25% موارد،کودکان کمتر از 10 سال گرفتارند.

ویتیلیگو

دلایل ابتلا به ویتیلیگو

در 30%موارد سابقه فامیلی وجود دارد و فاکتور ژنتیکی در ایجاد بیماری دخیل است. .طبق مشاهدات انجام شده دیده شده است که  ویتیلیگو در افراد مبتلا به بیماری های اتوایمیون شایع تر است . در این بیماری سیستم ایمنی شخص علیه ارگان ها یا بافت های بدن خودش واكنش نشا ن می دهد.

امکان دارد سلول های عصبی كه به شکل غيرطبيعي فعال شده اند ، با توليد مواد سمی به سلول های رنگدانه ساز آسيب برسانند و همچنین امکان وجود یک نقص ارثی سلول های رنگ دانه ساز را حساس می کند و در نهایت آنها را از بین می برد.

علائم ویتیلیگو

این بیماری ممکن است در هر سنی به وجود بیاید  و شروع آن  از همان دوران  شیرخوارگی آغاز می شود، اما تا اوایل دهه دوم عمر فرصت ظهور و بروز دارد. ویتیلیگو شروع ناگهانی دارد  و لکه ها ممکن است در دست،پا ،صورت و همچنین تنه به وجود بیاید  و سیر این بیماری بین ماه ها و یا سال ها ادامه داشته باشد.پیشرفت بیماری تابع قوانین مشخصی نیست و ممکن است خود به خودی بهبود پیدا کند و یا اینکه شدید تر شود.قطر لکه ها از 3-2 ميلي متر تا چند سانتی متر متفاوت است و باعث آزار و خارش نمي شوند.ویتیلیگو باعث خاكستری شدن زود هنگام مو می شود.

درمان ویتیلیگو

مرحله اول  درمان استروییدهای موضعی و داروهای موضعی جدیدتر مثل تاکرولیموس و پیمکرولیموس هستند. در موارد مقاومتر از فتوتراپی یا نوردرمانی با اشعه ماورابنفش A یا B و نیز پیوند پوست با میکروپانچ استفاده می شود.

با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *