کهیر های فیزیکی

کهیر های فیزیکی

کهیر های فیزیکی

از مهمترین وجوه مشخصه کهیر فیزیکی، کوتاه بودن مدت حمله آن است، به طوری که فقط 30 الی 60 دقیقه به طول می انجامد، در حالی که ضایعات کهیر تیپیک، چند ساعت تا چند روز پا برجا می مانند.

کهیر های فیزیکی

کهیر های فیزیکی

درموگرافیسم

شایع ترین نوع کهیر فیزیکی است که به درجات مختلفی در قریب به 5 درصد افراد جامعه دیده می شود. این نوع کهیر بدنبال مالش یا کشیدن قلم( یا هر چیزی که سر باریکی داشته باشد ) به پوست ایجاد می گردد. معمولا شروع آن ناگهانی بوده و به طور بسیار شایعی در بیماران جوان دیده می شود.  ممکن است قبل از پیدایش درموگرافیسم عفونت های ویروسی، درمان با آنتی بیوتیک (  به خصوص پنی سیلین) یا آشفتگی های روانی وجود داشته باشد، با این وجود علت آن در اکثر موارد نامشخص است . افرادی که مبتلا به این بیماری هستند از پیدایش ویل های خارش دار و خطی به دنبال خاراندن ویا ویل هایی در محل تماس و اصطکاک بدن با لباس شکایت دارند .

درمان: درمان غیر از مواقعی که بیمار کاملا حساس بوده و دائما با کوچکترین ضربه واکنش نشان می دهد، ضرورت ندارد.

دوره های کوتاه مدت درمان با آنتی هیستامین ها در مقادیر نسبتا اندک موجب تسکین علایم بیماری می شود.

کهیر فشاری

از نشانه های این نوع از کهیر که نوع ناشایع از کهیر های فیزیکی می باشد تورم دردناک همراه با سوزش و خارش است . سن ابتلا بیماران، بطور متوسط اوایل دهه 30( دهه چهارم زندگی ) می باشد. این بیماری مزمن است و بطور متوسط 9 سال ادامه می یابد. ممکن است بی حالی، خستگی ، تب، لرز، سردرد یا آرترالژی منتشر پدید آید. شدت این بیماری در بسیاری از افراد، متوسط تا شدید است و خصوصا در افرادی که کارهای دستی انجام می دهند، طاقت فرسا است. غالبا کهیر فشاری، کهیر مزمن و آنژیودام هر سه باهم در یک بیمار پدیدار می شوند.

درمان: آنتی هیستامین ها در درمان این بیماری بی تاثیر هستند استروئیدهای سیستمیک، تنها درمان موثر برا ی کهیر های فشاری تاخیری طاقت فرسا می باشند.

کهیر کولینرژیک

ویل های گرد ( یک تورم قرمز رنگ با حاشه های سفید)، یا پولر به قطر 2 تا 4 میلی متر که اطراف آن ها را بر افروختگی های خفیف تا شدید قرمز رنگی احاطه کرده از نشانه های این نوع کهیر می باشد .

اکثر موارد این نوع از کهیر در سنین 10 الی 30 سالگی آغاز می شود و فقط 14 درصد بیماران خود به خود بهبود می یابند. این نوع از کهیر به طور نمادین حین فعالیت بدنی یا کمی بعد از آن بوجود می آید.که به صورت خارش، گزگز، احساس سوزش و گرمی یا تحریک پوستی آغاز می شود.

درمان: بیماران می توانند با محدود کردن ورزش های سنگین از بوجود آمدن نشانه های این بیماری جلوگیری کنند. مصرف هیدروکسی زین، یک ساعت قبل از ورزش از شدت بروز بثورات می کاهد .

راه های ارتباطی دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

کانال تلگرام دکتر امیر سلیمانی: doctorsoleymani

اینستاگرام دکتر امیر سلیمانی: dr_amir_soleymani

شماره های تماس: 09012222118 – 02188642413

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

 

 

2 پاسخ
  1. محمد حسین
    محمد حسین میگوید :

    سلام حدود دو سال هست که با هرگونه تحرک و فعالیت و گرما کل بدنم قرمز میشه و خارش شدید داره و چند تا دکتر هم رفتم هر کی یه نسخه تجویز میکنه ولی عموما میگن کهیر فیزیکی هست الان هم نئوتادین می‌خورم آیا راهی برای درمانش وجود داره ؟؟ چند بار هم ازمایش خون و انگل و قارچ رو انجام دادم هیچ مشکلی ندارم فقط غلظت خونم روی ۱۸ هست !!!

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *