عوارض مصرف کورتون

عوارض مصرف کورتون

عوارض مصرف کورتون

کورتون که به آن استروئید (کورتیزون یا کورتیکواستروئیدها) گفته می شود ترکیباتی هستند که به شکل طبیعی به وسیله غده فوق کلیوی  و تحت عنوان هورمون کورتیزول تولید می شود  و از اثرات آن باید به کم شدن التهاب ، مهار نسبی سیتسم ایمنی بدن ، تقسیم سلولی و ساخت DNAاشاره کرد.

در زمینه پزشکی  و جهت استفاده های متعدد داروهای استروئیدی توسط انسان و مشابه با کورتیزون بدن تحت عنوان کورتیکواستروئید ابداع شده است  و به شکل های مختلفی مانند خوراکی ، تزریقی، پماد،اسپری و قطره برای بیماران استفاده می شود که استفاده از هر یک از آنها بستگی به نوع  و شدت بیماری دارد.

شاید در مواجه با برخی از بیماری ها تجویز داروهایی مانند  بتامتازون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون، پردنیزولون و … را شنیده باشید که در صورت استفاده غیرصحیح از آنها عوارضی برای افراد به وجود خواهد آورد.

عوارض مصرف کورتون

عوارض جانبی استروئید

خوراکی :این داروها کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد چون این دارو جذب سیستمیک می شود به همین دلیل میزان عوارض داروهای خوراکی بسیار زیاد می باشد.

مصرف داروبا دوز بالا :عوارضی مانند بالا رفتن وزن ، افزایش  چربی به ویژه در صورت ، شکم و پشت گردن ، بالا رفتن فشار خون ، تورم پاها  ، افزایش فشار داخل چشم ، تغییرات رفتاری و … به وجود می آید.

مصرف دارو به شکل بلند مدت: ریسک دیابت در این افراد که به هر دلیلی از داروهای استروئیدی استفاده می کنند بالا می رود .

از مشکلات پوستی به وجود آمده می توان به آسیب پذیری پوست ، نازک شدن پوست ، ترمیم آهسته تر و بروز استریا (خطوط پوستی)، اتروفی و از بین رفتن پوست اپیدرم و نیز استریا یا ترک پوستی می شود.

مصرف دارو به شکل استنشاقی ( اسپری):داروها به جای اینکه به ریه  ورود کنند در دهان و گلو رسوب می کنند و منجر به عفونت قارچی دهانی  و یا شاید تغییر صدا می شود. پیشنهاد می شود بعد از استفاده کورتون به این شکل حتما دهان خود را با آب بشویید.

مصرف دارو به صورت موضعی : شاید شما گمان می کنید که تنها حالت تزریقی می تواند عوارض بلند مدت داشته باشد اما استفاده از استروئید به شکل کرم و پماد هم می تواند باعث ایجاد نازکی پوست و ایجاد ضایعات پوستی و انواع جوش شود.

با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *