بیماری های تاولی
بیماری های تاولی
اختلال هایی زیادی وجود دارد که باعث به وجودن آمدن بثورات یا همان جوش های تاولی میشود. این عوامل به شرح زیر میباشد:
ژنتیک فرد: وجود یک ژن غیر طبیعی میتواند دلیل تعدادی از بیماری ها بوده که به شکل ارث از هر دو والد برده میشود.
سن فرد: نوع بیماری بستگی به این عامل خطرناک خواهد داشت.
جنسیت و نحوه زندگی فرد: این عوامل زیاد مهم و خطرناک نخواهند بود .
دلیل به وجود آمدن بثورات تاولی بر سطوح پوست میتواند وجود بیماری های متعددی باشد که ممکن است ناحیه های گسترده از پوست را نیز در برگیرد . این بیماری ها میتوانند بسیار خطرناک باشند و در صورت جدی نگرفتن و عدم درمان ممکن است حیات فرد را نیز به خطر بیندازد.
انواع بیماری های تاولی
در هنگام تولد امکان وجود بعضی از بیماریهای تاولی نیز وجود خواهد داشت ، این امر به ارث بردن از هر دو والد مربوط میشود که یک ژن غیر طبیعی را به صورت اتوزوم دریافت میکند. این بیماریها باعث میشود پوست کل بدن به حد زیاد شکننده شود و در صورت لمس ، تاول ایجاد شود.قابل ذکر است که این بیماری ها بسیار خطرناک هستند و ممکن است کشنده هم باشند.
بیماریهای تاولی اغلب در سن های بالا دیده خواهد شد. بیماری هایی که خود ایمن هستند و در مقابل آنها بدن پادتنهایی از خود تولید میکند میتواند باعث آسیب رساندن به پوست شود. این بیماریها به سه دسته نیز تقسیم میشوند:
پمفیگوئید: این بیماری افراد مسن ۶۰ سال را دچار اختلال خواهد کرد.شروع تاول ها همراه با خارش هستند و به شکل سفت و متعدد دیده خواهند شد. این بیماری از شایع ترین نوع بیماری تاولی میباشد.
پمفیگوس: این بیماری افراد با سن بالای ۶۰ سال را نیز مبتلا خواهد کرد و تاول ها معمولا در اطراف چشم و داخل دهان به وجود می آیند.این بیماری نسبت به پمفیگوئید شیوع کمتری دارد.
درماتیت هرپتی فرم: این نوع از بیماری ،با وجود آلرژی همرا با گلوتن(یک پروتئین موجود در گندم) به وجود خواهد آمد و باعث ایجاد تاول های خارش دار بر روی زانو ها ، باسن و آرنجها میشود.
درمان بیماری های تاولی
اگر دچار این بیماری ها ذکر شده هستید ، توصیه میشود به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کرده و با انجام آزمایش های مربوط به این بیماری ها ابتدا نوع آن مشخص شود و پزشک با توجه به نوع بیماری شما داروهای مفید جهت درمان را برایتان تجویز خواهد کرد. در مواردی هم ممکن است نیاز به بستری شدن وجود داشته باشد.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم – با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی
دیدگاه خود را ثبت کنید
مایلید به گفتگو بپیوندید؟ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!