اگزمای سکه ای

اگزمای سکه ای

اگزمای سکه ای

اگزمایی که به شکل یک یا چند پلاک سکه ای شکل پدیدار می شود اگزمای سکه ای نام دارد . این الگو معمولا در اندام ها پدید می آید ولی ممکن است به شکل اگزمای دست نیز تظاهر یابد. پلاک ها معمولا محدود به پشت دست ها هستند، تعداد ضایعات ممکن است بعدا افزایش یابد ولی اندازه آن ها در همان حد حفظ می شود .

اگزمای سکه ای

اگزمای سکه ای

التهاب ممکن است تحت حاد و یا مزمن و همراه با خارش متوسط تا شدید باشد . پلاک های ضخیم، مزمن  و پوسته دار اگزمای سکه ای به پسوریازیس شباهت دارند .

اگزمای سکه ای یک بیماری شایع با علت ناشناخته است که از همه بیشتر در افراد میانسال و مسن رخ می دهد . ضایعه نمادین، یک پلاک سکه ای شکل قرمز است که قطر متوسط آن 1 تا 5 سانتی متر می باشد . ضایعات خارش دارند و غالبا خاراندن به صورت عادی در می آید . در این موارد اصلاح نورودرماتیت سکه ای به کار رفته است .

با افزوده شدن عفونت پلاک ها ضخیم تر می شوند و وزیکول ها در سطح ظاهر می گردند، در صورتی که ویزیکول های ضایعات قارچی ( اگر وجود داشته باشند )، در حاشیه ها هستند . برخلاف پوسته های ضخیم و نقره ای پسوریازیس، در این ضایعات پوسته ها نازک و کم تراکم هستند. همچنین، در پسوریازیس، اریتم تیره تر است .

با استقرار بیماری، تعداد ضایعات ممکن است بیشتر شود، اما ضایعات منفرد معمولا در همان ناحیه باقی می مانند و اندازه آن ها نیز بزرگ نمی شود . این بیماری در زمستان بدتر می گردد. پشت دست ها شایعترین محل درگیر است و معمولا تنها یک یا چند ضایعه وجود دارد .

مناطق دیگری که اغلب در گیر می شوند عبارتند از :

سطوح اکستانسور ساعد ها و ساق ها، پهلوها و لگن خاصره.

تعداد ضایعات موجود در این مناطق معمولا بیشتر است . یکی از اشکال وسیع این بیماری ممکن است به طور ناگهانی در بیمارنی که دارای پوستی خشک هستند و با داروها و یا مواد شیمیایی تحریک کننده تماس پیدا می کنند، یا بیمارانی که دارای فرآیند اگزمایی فعال در جایی دیگر از بدن هستند، مانند درماتیت استازی در ساق پا ایجاد شود .

در این موارد ضایعات مدور، اریتم خفیفی داشته ، خشک ، شکاف دار و سطحی هستند و معمولا به یکدیگر پیوسته و یکپارچه می شوند .

سیر بیماری متغیر، اما معمولا مزمن است و برخی از ضایعات، علیرغم تمامی کوشش ها، نسبت به درمان مقاوم هستند. فعالیت بیماری در بسیاری از موارد پس از چند ماه متوقف می شود . در موارد عود کننده، ضایعات ممکن است در مناطقی که قبلا در گیر بوده اند، دوباره ظاهر شوند.

درمان

درمان به مرحله فعالیت بستگی دارد، تمامی مراحل التهاب اگزمایی ممکن است همزمان وجود داشته باشند.

درمان ضایعات وزیکولر قرمز رنگ مثل التهاب اگزمایی حاد، درمان پلاک های پوسته دار قرمز مانند فرم تحت حاد و درمان پلاک های ضخیمی که از روی عادت خارانده شده اند مانند فرم مزمن است . برای درمان این بیماری به یک متخصص پوست مراجعه نمایید تا با استفاده از روش های درمانی موثر، به درمان این بیماری پرداخته شود .

راه های ارتباطی دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

کانال تلگرام دکتر امیر سلیمانی: doctorsoleymani

اینستاگرام دکتر امیر سلیمانی: dr_amir_soleymani

شماره های تماس: 09012222118 – 02188642413

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

 

2 پاسخ
  1. سعید رضوان
    سعید رضوان میگوید :

    سلام بنده ۴۷ ساله مرد مدت یکسال که از بیماری اگزما قارچی حالت سکه ای یا مدورباخارش رنج میبرم متاسفانه به بیش از ۱۰ متخصص پوست مراجعه وبا داروهای متفاوت درمان نشده ام که بعلت افسردگی تاجایی که قصد جدایی از همسرم رادارم.لطفا اگر کسی پزشک خاصی سراغ دارد که توان درمان این بیماری رادارد در هر شهر بنده کمک کند.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *