التهاب اگزمایی

التهاب اگزمایی حاد

التهاب اگزمایی حاد

التهاب بوسیله تماس با آلرژن های اختصای مانند Rhus  و مواد شیمیایی بوجود می آید . در کل مدت عفونت قارچی، درماتیت یا سایر فرآیندهای التهابی حاد و یا پس از آن ها، ممکن است واکنش های وزیکولر در مکانی دورتر ایجاد شوند . این فرایند به واکنش id موسوم است.

التهاب اگزمایی

التهاب اگزمایی

درجه التهاب از متوسط تا شدید متغیر است . در عرض چند ساعت یک پلاک قرمز روشن متورم با سطحی ریگزار مانند پدیدار می گردد. با معاینه دقیق این سطح، وزیکول های ظریف، شفاف و پر از سرم دیده می شوند. ممکن است این التهاب به تاول تبدیل شود. تاول ها و وزیکول ها غالبا خطی هستند و ممکن است گسترش یافته، به یکدیگر بپیوندند. ضایعات خطی در نتیجه انتشار عامل مشکل ساز بروی پوست به وسیله انگشت در طی عمل خارندان ایجاد می شوند. در مواردی که التهاب به وسیله آلرژی ایجاد می شود، درجه التهاب مستقیما متناسب با میزان آنتی ژنی است که در پوست رسوب می کند. ساییدگی، پوست را به عفونت مستعد ساخته، موجب تجمع سرم، دلمه و ماده چرکی می گردد.

علائم

التهاب اگزمای حاد خارش شدیدی ایجاد می کنند به گونه ای که فرد مبتلا به این التهاب در هنگام خواب هم خود را می خوارند. دوش آب داغ موقتا خارش را تسکین می دهد زیرا تحمل دردی که به وسیله آب داغ ایجاد می شود راحت تر از تحمل احساس خارش است، با این حال گرما باعث تشدید اگزمای حاد می شود.

سیر بالینی

ضایعات ممکن است در عرض چند ساعت تا 2 الی 3 روز پس از تماس ظاهر شوند و پیدایش آن ها ممکن است یک تا چند هفته ادامه یابد.

درمان

کمپرس سرد و مرطوب: خنکی ایجاد شده در اثر تبخیر رطوبت کمپرس ها موجب انقباض عروقی و سرکوب سریع التهاب و خارش می گردد. به منظور سرکوب رشد باکتری ها، می توان پودر بارو را که بصورت جعبه های 12 بسته ای موجود است به محلول افزود.یک پارچه کتانی تمیز را در آب خنک خیس می کنیم، چندین بار تا می زنیم و آن را مستقیم بروی محل درگیر قرار می دهیم.

کورتیکوستروئیدهای خوراکی: کورتیکوستروئیدهای خوراکی مانند پردنیزون در کنترل التهاب شدید و یا گسترده موثرند و استفاده همزمان آن ها با پوشش های مرطوب امکان پذیر است.

آنتی هیستامین ها: آنتی هیستامین ها همانند دیفن هیدرامین و هیدروکسی زین باعث تغییر در روند بیماری نمی شوند، ولی خارش را می کاهند و تسکین مطلوبی را ایجاد می کنند.

آنتی بیوتیک ها: در صورتی که علائم عفونت ثانویه سطحی مانند پوستول، ماده چرکی و دلمه ایجاد گردد پزشک متخصص پوست آنتی بیوتیک های خوراکی را تجویز می نماید که به میزان زیادی باعث ایجاد بهبودی می شود.

راه های ارتباطی دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

کانال تلگرام دکتر امیر سلیمانی: doctorsoleymani

اینستاگرام دکتر امیر سلیمانی: dr_amir_soleymani

شماره های تماس: 09012222118 – 02188642413

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

مایلید به گفتگو بپیوندید؟
ما دوست داریم شما هم در این بحث شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *